Gatte ke Khadi

Gatte (krydrede kikærtemelboller):

  • 2½ dl Besan (Kikærtemel)
  • 2½ spsk Yoghurt
  • ½ tsk Red Chili powder
  • ¼ tsk Gurkemeje
  • ½ tsk Salt
  • 1 spsk Coriander powder
  • 2 spsk Olie
  • Lidt ekstra vand eller mel for konsistens

Ingredienserne blandes, æltes & rulles til stænger ca. tommelfingerstørrelse, evt længere.
Varm 3/4 liter vand med 2 tsk salt op til kogepunktet
Pølserne koges. Når de flyder ovenpå (ca. 5 min) er de færdige så tag dem op med hulske.
Når de er kølet lidt af, skær dem i 2 cm stykker.
Varm olie på end pande og steg dem gyldne i et par minutter.

Sovsen:

  • 1 Hakket Løg
  • 2-3 cm Ingefær
  • 1 fed Hvidløg
  • 2 dl Yoghurt
  • 1 spsk Besan
  • 1 spsk Stødt koriander
  • ½ tsk Gurkemeje
  • 1 tsk Hel Spidskommen
  • ½ tsk Asafetida (hing)
  • ½ tsk Sorte sennepsfrø
  • ½ tsk Paprika
  • ½ tsk Chili pulver og/eller et par tørrede røde chili
  • 1 tsk Garam masala
  • 1 Laurbærblad
  • 4-5 Nelliker
  • Hakket grøn koriander
  • Salt
  • 2-3 spsk Olie

Rør yoghurten sammen med besan, stødt koriander & gurkemeje samt chilipulver om man vil
Riv ingefær og pres hvidløg
Varm olien i en gryde. Tilsæt spidskommen, hing, sort sennep & lad det syde i et par sekunder.
Derefter paprika, laurbærblad, nelliker, evt sort kardemomme og tørrede chili. Rør rundt.
Tilsæt løg sammen med ingefær, hvidløg og lad løgene stege i et par minutter
Tilsæt derefter yoghurtblanding og rør godt rundt og steg endnu et par minutter.
Derefter de stegte gatte sammen med garam masala & lad det stege et par minutter mere
Tilsæt 3-4 dl af vandet fra gatte'ne og lad retten koge færdig i 10-15 min
Smag til med salt & hakket grøn koriander

Spis.

Opskriften er en blanding af to opskrifter fra hhv. nidhiraizada.blogspot.com og Manjula's Kitchen.

Manjula påstår at hendes børnebørn er vilde med retten – men mine børn kan altså ikke li' det. Jeg kan til gengæld!

Tags: